Szerkesztőség bejegyzései

„Ti vagytok a föld Sója!”

Fotó: Pallay Ferenc

A Tesó-csapat gondolatai a blog mottójául választott igéről:

Só vagyok.

Azaz mi sók vagyunk: én is só vagyok és te is só vagy. Egyforma szemecskék. Egymagam kevés vagyok, mint egy sómolekula. Mi vagyunk a Föld sója – együtt.

Hasznos vagyok, fontos vagyok, így felelősségem van abban, hogy másoknak Isten szeretetétől indíttatva hasznára legyek. Nem vagyok feltűnő vagy dicsőséges, de csendben és alázatosan tudok változást létrehozni.

Az egész Föld sója vagyok. Azaz nem csak a tesós barátok szeretetteljes társaságát kell ízesítenem, hanem az idegesítő családtagom és rigolyás munkatársam sója is vagyok.

A só ízesít, de mar és fertőtlenít is. Ne feledd, mit bízott rád az Ízek Formálója, akkor sem, ha néha csíp, mar, fáj!

Szeretem, ahogy Krisztus az élet nagy és nagyszerű igazságait számomra érthető, egyszerű módon fogalmazza meg. Só vagyok. Nem akarok megízetlenülni.

Semmi mással nem helyettesíthető fűszer a só – de nem szabad elbíznom magam: ha Isten ízetlennek ítél, nem marad értelme a létezésemnek. Ugyanakkor tudom, hogy ha Isten tartja kezében a sótartót, az étel tökéletes lesz: se nem sós, se nem sótlan.

A világ leghétköznapibb anyaga: nátrium-klorid. Egész hegyek vannak belőle, mégis egy csipetnyi megváltoztathatja az ételem ízét. Pont, mint én Isten kezében. A világ leghétköznapibb embere – egy a milliárdból. Mégis, ha jó helyre kerülök, tud hatni Isten rajtam keresztül is. Jó lenne, ha minél többek életében lehetnék így.

Vagyok. Nem lehetőség. Nem opció. Nem választható program. Ez olyan ez van dolog. Ha akarod, ha nem. Jézus mondta. Így legyen!

Tízparancsolat

dsc_3786

Múlt héten fejeztük be a Tízparancsolatról szóló sorozatunkat itt a blogon. Úgy gondoltuk, hogy érdemes még egyszer visszatekinteni erre az elmúlt tíz hétre. Még egy pillantás hátra, hogy határozottabban indulhassunk előre!

Fogadjátok hát szeretettel ezt a kis összefoglalót!

1. parancsolat:

Minden a látáson múlik, TeSó. Minden. Ha nem látom Őt a legnagyobb kincsnek az életemben, ha nem Őt tartom a legjobb és legnagyszerűbb dolognak a napjaim folyásában, ha nem vagyok tele az Ő gyönyörűségével, ha nem Benne és egyedül csak Benne keresem és találom meg az örömöm, ha nem Ő tölti be a keserű űrt a szívem mélyén – akkor ez a sok felkiáltójeles mondat bizony borzasztó szabály-gyűjteménnyé és irtózatos teherré lesz. (Homoki Gyula)

olvasás folytatása

Alkotói pályázat eredményhirdetése

shutterstock_3057120

Kedves TeSó olvasók és alkotók!

Alkotói pályázatunk közzétételekor nem tudtuk még, milyen kreatív energiákat szabadítunk fel felhívásunkkal. Hálásan köszönjük a beérkezett 17 pályamunkát, amelyeket ha tehetnénk, 17 különböző díjjal jutalmaznánk. Azonban sajnos erre nincs lehetőségünk, ezért az első három helyezettet szeretnénk díjban részesíteni (a harmadik díj megosztásával), illetve kiosztunk egy különdíjat is.

A pályázat dobogós helyezettjei:

  1. Kádár Tamás – „Kősziklából vizet”
  2. Gátasné Szatmári Valéria – „Keresztyén szellemiség a 21. században”
  3. Gátasné Szatmári Valéria – „A Biblia, mint a megújulás könyve”,
    Ficsor Fanni – „Társválasztás ma”

Különdíj: Németh-Nagy Andrea – Egy gyakorló keresztyén kismama/anyuka hitre nevelő gondolatai.

A helyezetteken kívül köszönjük mindazok munkáját és írásait, akik reagáltak pályázatunkra. Szeretnénk biztatni őket, hogy továbbra is olvassanak minket, figyeljék alkotói pályázatainkat, illetve legközelebbi felhívásunkig se hagyják parlagon heverni a bejegyzésírásra kapott kegyelmi ajándékaikat.

A nyertes írásokat korrektúra után folyamatosan közöljük majd oldalunkon!

Jó a szó, TeSó! – alkotói pályázat

Are-You-a-Content-Writer-Check-Out-These-10-Amazing-Sites-That-Will-Pay-You-for-Your-Writing

A TeSó blog (a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet blogja) alkotói pályázatot hirdet Jó a szó, TeSó! címmel. A pályázat témája: a TeSó blog szellemében megírt bejegyzés megírása.

A megmérettetésen részt vehet bárki nemtől, lakhelytől, felekezettől függetlenül, aki elmúlt 16 éves.

Egy beküldő maximum 3 darab bejegyzéssel pályázhat, amely még sehol nem jelent meg, két témakörben:

  • Keresztyén szellemiség és életvitel a 21. században
  • A Biblia, mint a megújulás könyve

Formai követelmények: a mű számítógépes szövegszerkesztő programban felszedve 2000-3000 karakter hosszúságú lehet (szóközökkel együtt). Minden pályaműhöz kötelező csatolni minimum egy darab illusztráló fotót (legalább 600×400 pixel méretben), esetleg videót. A pályázókat kérjük, fordítsanak figyelmet az illusztrációk hivatkozási helyeinek, internetes elérési útjainak megjelölésére is.

Beküldési határidő: 2016. július 31. 24:00

Beküldés módja:

  • E-mailben a kriszteso@gmail.com címre. Az e-mail tartalmazza a pályázó nevét, címét, telefonszámát, valamint a beküldött mű címét és csatolmányként az alkotást, valamint az illusztrációkat. A levél tárgyaként az Alkotói pályázat címet kell feltüntetni.

A beküldött blogbejegyzéseket a TeSó blog tagjai közül felállított szakmai zsűri bírálja el a beküldési határidőt követő 7 naptári napon belül. Első díj: 500 UAH, második díj: 300 UAH, harmadik díj: 150 UAH. A díjakat elegendő pályázat megérkezése esetén osztjuk ki, a zsűri fenntartja a jogot a díjak módosítására. Amennyiben nem érkezik be elegendő pályamű, a zsűri különdíjakban részesíti a pályázókat. A díjazott és a zsűri döntése alapján kiválasztott pályaműveket publikáljuk a TeSó blog weboldalán és Facebook-oldalán. A díjazottakat az értékeléstől számított 7 napon belül értesítjük a megadott elérhetőségeiken, továbbá a nyertesek listáját közöljük weboldalunkon is. A díjátadás időpontjáról értesítjük az érintetteket.

Pályázni kizárólag olyan alkotásokkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, korábban még nem publikálták azokat semmilyen felületen, továbbá nem sértik harmadik személy jogait. Amennyiben a beadott művek mégis sértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a TeSó blogot mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni!

A blogbejegyzések beküldésével a pályázó feljogosítja a TeSó blogot a cikkek publikálására a szerző megjelölésével a kiírásban szereplő weblapokon és Facebook-profilokon, a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) és/vagy a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) rendezvényein, továbbá engedélyezi azok teljes vagy részleges felhasználását a blog saját kiadású egyéb nyomtatott és digitális tartalmaiban, felületein és ajándéktárgyain (pl. képeslap, hűtőmágnes). A TeSó blog szerkesztősége fenntartja a jogot a bejegyzések formai vagy stilisztikai javítására, melyet a szerzővel egyeztetve végzünk el.

A TeSó blog szerkesztősége

TeSós falinaptár!

Mivel 2015-ben több, mint kétezren kedveltetek minket, készültünk nektek egy kis meglepetéssel:

TeSó-s falinaptár 2016-ra!

Ideális eszköz, hogy kedvenc blogunk bejegyzéseit olvasgassuk a következő évben is. A fotópályázatunk képeivel készült naptár A3-as méretű, álló laptájolású. Jó minőségű lapjai, stabil, spirálozott szerkezete garantáltan kibírják 2016 gyűrődéseit.

Miért ajánljuk neked?

a. Mert neked, igen, NEKED csináltuk. Azért készült el, hogy irodád, lakásod, házad dísze legyen. Olyan szeretettel készítettük, amilyen szeretettel a blogot is írjuk Neked.
b. A bejegyzések, a fotók, a nyomtatás, mind-mind kárpátaljai termék. Ez tényleg a miénk. Ha folyamatosan olvasol minket és jelent neked valamit az, amit leírunk, átadunk, akkor úgy érezheted, hogy ez valóban a Tiéd is 🙂
c. Ideális újévi ajándék, egy egész évig folyamatosan használható! Nagybetűs, nagyszámos, a nagyi se képes félreolvasni! Meg vannak jelölve az egyházi év mozgó és rögzített ünnepei benne! Van igeszakasz a képeken, van bejegyzésrészlet minden hónap alatt! Értékes ajándék, ezzel is megmutathatod megbecsülésedet a megajándékozott iránt! Amennyiben ezek az érvek sem elegendők:
d. Mert megvásárlásával támogatod szolgálatunkat és programjainkat. Megtetted már?

A naptárhoz a Beregszászi Református Könyvesboltban lehet hozzájutni december 30.-tól! Igény szerint el tudunk juttatni néhány példányt Péterfalvára, Tivadarba, Nagyszőlősre is!

A naptár ára 80 UAH. Kérdéseiteket, rendeléseiteket várjuk a kriszteso@gmail.com e-mail címre és facebook oldalunkra.

1910473_926274190741505_8674039189331922247_n