ima címkével jelölt bejegyzések

Imával a cél felé

„…Pál elhatározta a Lélek által, hogy …Jeruzsálembe megy.” (Ap Csel 19:21)

Talán ismerős számunkra annak a csalódottságnak az érzése, ami akkor vesz rajtunk erőt, amikor valamit elhatározunk, de aztán végül semmi sem lesz belőle. Rengeteg mindenre vágyunk életünk során, de minél inkább megismerjük, milyen Istennel járni, annál inkább tapasztaljuk meg azt is, hogy terveinknek csak azon része teljesül, amelyek Isten számára is helyénvalóak. Csak azokon nyugszik az Ő áldása, amelyekre az Ő Lelke ösztönöz minket.

olvasás folytatása

Amikor meghalt a remény

Ismeritek azt az érzést, amikor már a remény is meghalt? Mégis a szívünk mélyén várunk valami csodára, mert hisszük, hogy megtart minket az Úr… Ebben vagyok most. A vergődés. Az érzelmek és az ésszerű döntések összecsapása. Álmatlan éjszakák és még rosszabb nappalok. A végén tudni fogom, mi volt ezzel az Úr terve a személyes életemben – de most egyáltalán nem értem. Csak abba tudok kapaszkodni, hogy Istennél semmi nincs véletlenül.

olvasás folytatása

Gyújts éjszakánkba fényt…

Kedves olvasóm! Most azt kérem tőled, hagyj fel minden mással, amivel esetleg foglalkozol. Zárd be böngésződ minden ablakát, tedd félre a munkád öt percre. Hajtsd be az ajtód, ha kint zajong a család – találj ma öt percet arra, hogy egyedül legyél Isten előtt. Indítsd el a zenét és Istenre figyelve kísérj végig engem az alábbi imán!

https://www.youtube.com/watch?v=D9GRQosIErY

olvasás folytatása

Böjti egypercesek 35.

1KmzVynLBuN1t5dromnJAO9-2cOcGvmh-GvGF7pg

„Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű.” (Zsolt 27, 14)

Imádkozunk egészségért, céljaink eléréséért, boldogságért. Imádkozunk azért, hogy megoldódjon egy-egy problémánk; hogy kiutat találjunk a mélységből, amelyben éppen vagyunk… Esetleg hálát adunk az életünkben lévő áldásokért. De tudunk-e imádkozni másokért? Nem a világbékéért, vagy az éhezés megszűnéséért, hanem egy közeli családtagunkért, aki talán még nem találta meg Istent?
Ma megpróbálom kikapcsolni a kicsi világom énközpontúságát. Ma nem imádkozom a saját életemért. Hiszem, hogy Isten azon is változtatni tud, ami számomra kilátástalannak tűnik: segíteni tud azon a családtagomon, akinek én minden erőmmel sem tudtam.

Kihívás: Imádkozz ma egy családtagodért, akit eddig nem vittél Isten elé imádságban. Van, hogy azzal segítesz, ha kinyújtod a kezed, van, hogy azzal, ha összeteszed.

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Böjti egypercesek 14.

283668_414222325_big

Játékra hívlak! Ne olvasd el az egész írást egyszerre, haladj velem lépésről lépésre, és csak akkor menj tovább, ha végeztél az adott feladattal!

Írd le egy lapra a lelkészed nevét (ha több is van, írd le mindegyiket), majd mellé az öt legjellemzőbb tulajdonságát!

Most írj le öt dolgot, amivel jellemezni tudnád a gyülekezetedet! Ne válogasd a szavakat, azokat írd le, amik legelőször eszedbe jutnak!

Nézd meg miket írtál!

Pozitív vagy negatív jellemzők? Melyikből van több?

És még egy kérdés:

Mennyit szoktál imádkozni értük?

Megdöbbentő, hogy mennyi mindenért nem jut eszünkbe imádkozni, pedig nagyon is kellene.

Kihívás: Imádkozz ma a gyülekezetedért és lelkipásztorodért, akire Isten az igehirdetés szolgálatát bízta. Emlékezz: a papjával perlekedő népen nem lehet Isten áldása!

Írd meg kommentben, hogy mi az, amiért szerinted mindenképpen jó lenne imádkozni a gyülekezeteinkkel, lelkészeinkkel kapcsolatban!

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára