gyermek címkével jelölt bejegyzések

Karácsonyi gondolatok

Nativity

„S jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat…” A karácsonyról írni lelkészként nem egyszerű feladat. Ezerszer elmondott részletek, kívülről és belülről ismert ige, csontig lerágott történet. Istálló, jászolbölcső, csillag, pásztorok, napkeleti bölcsek/királyok, arany, tömjén, mirha, angyalok, égi szózat… Karácsonyi bevásárlás, jajmitvegyekajándékba, bejgli, karácsonyfa, gyertya, csillagszóró, Reszkessetek betörők, sütés-főzés, szaloncukor, fadíszítés… Bibliai és világi kellékek kavalkádja – mindenkinek ismerős.

olvasás folytatása

Gyermeki advent

advent-for-web1

Napok óta gondolataim e körül cikáznak: mitől lesz advent az adventem? Mit várok? Kire várok? Persze tudom, hogy Jézus, a Megváltó karácsonykor született, ez az időszak pedig felkészülés lelkileg. No de hogyan is készüljek lelkileg, mikor a napok ugyanúgy telnek, mint máskor?

A hétköznapok nem változtak az adventtől. Zajlik az élet, mindenki teszi a dolgát. Megyünk, rohanunk, és hirtelen vége lesz az adventnek. Talán a karácsonyi készülődés miatt is sokat rohanunk, s így kevesebb idő jut Istenre. Talán csak messziről nézem Istent. Kevés idő jut Rá, rövidke csendesség, rövid együttlét Vele.

olvasás folytatása

Bizalomjáték

 

blogra

A minap egy előadásra készülődtem a szexualitással kapcsolatban. Meg sem tudom számolni, hány előadást és ifi órát tartottam már erről a témáról. Azt hiszem, fekszik nekem ez a téma, talán pont azért, mert annak idején, amikor még nagy kérdés volt ez az életemben, sokat foglalkoztam vele.

Nos, készülés közben egyszer csak belém nyilallt egy kérdés: Miért nem elég az, amit Isten mondott a szexről? Szinte úgy éreztem, hogy belefáradtam a folytonos érvelésbe, pro és kontra eszmefuttatásokba.

olvasás folytatása