erő címkével jelölt bejegyzések

Imával a cél felé

„…Pál elhatározta a Lélek által, hogy …Jeruzsálembe megy.” (Ap Csel 19:21)

Talán ismerős számunkra annak a csalódottságnak az érzése, ami akkor vesz rajtunk erőt, amikor valamit elhatározunk, de aztán végül semmi sem lesz belőle. Rengeteg mindenre vágyunk életünk során, de minél inkább megismerjük, milyen Istennel járni, annál inkább tapasztaljuk meg azt is, hogy terveinknek csak azon része teljesül, amelyek Isten számára is helyénvalóak. Csak azokon nyugszik az Ő áldása, amelyekre az Ő Lelke ösztönöz minket.

olvasás folytatása

Böjti egypercesek 24.

1pisXpXeGe3gE9LZIAWdqD_-P2xTK47Gu_Shmnxs

A hit közösségi élmény, épp ezért a mindennapi megélésében sokszor szükségünk lehet egy megbízható partnerre.  Valakire, aki felelősségre von bennünket, aki felsegít, ha elgyengülünk, aki imádkozik velünk és értünk, aki mer és tud jól ránk szólni, amikor épp erre van szükségünk.

Nemrég, itt Walesben, a házi csoportunk egyik bibliaóráján hallottam az accountability partner (≈felelős társ) fogalmáról. Ez az a személy – egy szintén megtért jó barát, egy megbízható, érett keresztyén – akivel felelősséget vállalunk egymás intésére és segítésére. Egy személy, akitől nem vesszük sértésnek a jóindulatú kritikát, sőt, akitől el is várjuk, hogy ne hagyjon bennünket eltévelyedni. És akinek lelki életét mi is személyes ügyünknek tartjuk.

Nekem gyorsan szimpatikussá vált a felelős társ képének elképzelése, hiszen a Biblia gyakran emlékeztet bennünket a közösség erejére, és arra tanít, hogy keresztyénként egymást segítve tudunk a legkönnyebben a helyes úton maradni (Zsidók 10,24; Galaták 6,2).

A mai böjti kihívás a lelkiismeretünk megvizsgálásáról, egy rossz szokásunk vagy beidegződésünk elhagyásáról szól. Épp ezért ma arra kérlek, hogy ha van valamilyen bűn az életedben, amit már régóta szeretnél letenni, ma ne csak egyedül vidd ezt Isten elé, hanem próbálj meg valakivel együtt imádkozni a szabadulásért. Legyen az a házastársad, a párod vagy a legjobb barátod – a ti kapcsolatotoknak is jót fog tenni, ha a keresztyén lelki élet nehézségeit is együtt élitek meg.

Kihívás: Vizsgáld meg lelkiismeretedet! Vizsgáld meg magad, és kérj Istentől erőt, hogy hajlandó légy föladni olyan szokásodat, ami megakadályoz abban, hogy kifejezd szeretetedet Isten és a családod iránt.

Egymás intése nem könnyű feladat. Mit gondolsz: hogyan lehet úgy teljesíteni ezt a keresztyén kötelességünket, hogy az a másik ember hasznára váljon?

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

A mindenre elég erő

(avagy egy ige alakváltásai)

Szilveszterkor, mint már annyiszor, igei áldással indultunk neki az újesztendőnek. Ahogy hallgattam az elhangzó igéket felfedeztem, hogy bizonyos ritmust követnek. Aztán nálam megbomlott a mintázat, és elhangzott az a mondat, amit a leginkább nem akartam hallani: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem” (Fil 4,12).

12270585_978650478866741_200348685_n

olvasás folytatása