elvárások címkével jelölt bejegyzések

„Ne légy ilyen lekezelő velem!”

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép hegyvidék gazdag erdőkkel. Itt éldegélt egy őzgida őzmamájával, nem szenvedtek hiányt semmiben. Az őzgida azonban vágyakozva nézegette a távoli, gyönyörű kék hegyeket, és kicsi szíve minden melegével oda vágyott.

Ismeritek ezt a történetet? Nem mesélem tovább. A sztori röviden annyi, hogy a buta gidácska útnak indult, otthagyta otthonát, hogy a kék hegyeket elérje. Amikor viszont odaért s körülnézett, saját gidakori otthonának távolba vesző csúcsait látta ugyanolyan kéknek.

olvasás folytatása

Keretben

33_LucyFrameVintage_cr

Nemrég eljutottam egy nagy felismerésig: hatalmas megfelelési kényszerem van. Nem is hittem el, hogy mekkora, míg bele nem keveredtem egy hosszú hajnali beszélgetésbe, aminek minden részletére talán nem is emlékszem…

Én eddig nem tudtam, hogy a magyarországi szigorlatokat a következőképpen minősítik: kiválóan megfelelt, jól megfelelt, megfelelt és nem felelt meg. Elgondolkodtatott ez a rendszer és a megfelelt szó. Mennyire? Kinek? Mihez képest?

olvasás folytatása

Holtodiglan

Gondolatok a Holtodiglan (Gone Girl, 2014) c. amerikai thriller alapján
(Vigyázat, spoilerveszély!)

GoneGirlFincerSpecialShoot

A Holtodiglan c. film négy Golden Globe-díj és egy Oscar-díj jelölést kapott. Ez volt az oka annak, hogy meg akartam nézni – vajon mi alapján jelölnek és díjaznak egy-egy filmet? A film Gillian Flynn bestselleréből készült adaptáció olyan profi színészek játékával, mint Ben Affleck, Rosamund Pike és az Így jártam anyátokkal-ból jól ismert Neil Patrick Harris. Közöttük is kiemelkedik a női főhősnő (nem véletlenül kapta Rosamund Pike idén a legjobb színésznőnek járó Oscar- és Golden Globe-díj jelölést is), aki valóban jól alakítja az okos és/de pszichopata feleség szerepét.

olvasás folytatása

Offline

alone-beach-girl-ocean-sad-Favim.com-132550

Voltál már úgy, hogy azt érezted, bármit csinálsz, bármit mondasz, semminek nincs értelme, mert te úgyis elrontod; úgyis csak rosszul csinálod? Talán azért van ez így, mert vannak már arcraesős-tapasztalataid.

Ami engem illet, sajnos kijelenthetem: hajlamos vagyok belelovalni magam abba a gondolatba, hogy bárhogyan viselkedem, bármit teszek, bármihez kezdek hozzá, úgysem vagyok jó keresztyén – ugyanakkor tudom, hogy már maga a kifejezés is relatív… (Létezik-e egyáltalán Jézus gondolkodásmódjában jó keresztyén prototípus?) Ezek után, ahogy az lenni szokott, mindez hatással van a közérzetemre, a másokkal való kapcsolatomra, nem is beszélve az Istennel való kapcsolatomról. Egyik-másik barátom is sokszor csak annyit ír, hogy nem tudja, mi van vele, de valahogy sem igét olvasni, sem imádkozni nincs kedve. Aztán csak vegetál ebben az állapotban előrelépés nélkül. Kiégett keresztyén. Furcsa ezt így leírni – bár már sokan írták előttem –, hiszen kiégett életű emberekről olvasunk, de lehet-e egy keresztyén kiégett?

Kedves TeSó! Veled is volt már így? Vagy épp így vagy?

olvasás folytatása