család címkével jelölt bejegyzések

Levél kárpátaljai családomhoz

Még beszélt a sokasághoz, amikor íme, anyja és testvérei megálltak odakint, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt neki: „Íme, anyád és testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled.” Ő azonban így felelt annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” Erre kinyújtotta kezét tanítványai felé, és így szólt: „Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és az én anyám.” (Mt 12,46–50)

„Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.” (Weöres Sándor)

DPC_--_Together_in_Christ_Color_web olvasás folytatása

Mi a legfontosabb dolog az életedben?

itt és most

Pár napja láttam egy videót, amelyben keresztyénektől, mormonoktól és nem hívőktől kérdezték meg, hogy mi a legfontosabb az életükben. A videó lényege, hogy megmutassa, hogy amíg a mormonok (és a nem hívők is) valamennyien a családot említik első helyen, addig a keresztyének szinte mindnyájan Jézust és az Istennel való kapcsolatukat.[1] Elgondolkodtam, hogy természetesen én is az utóbbit szeretném válaszolni, ha valaki megkérdezné tőlem. Hiszen tudom, hogy a Vele való kapcsolat az, ami igazán számít. Minden apró dolog, amikről a mindennapjaink szólnak, elmúlnak, vagy nagyon hamar elvesztik jelentőségüket. Istentől kaphatunk örök életet, Tőle kaptunk családot, életet, barátokat, gondolatokat és minden mást, ami fontos számunkra. A fejemben tehát elég egyértelmű, hogy a legfontosabb mégis Isten, hiszen nélküle semmim sincs. Azonban aggódnék, hogy a válaszom csak üres beszéd… olvasás folytatása