bűn címkével jelölt bejegyzések

Elestem, de felkelek

Guilt

És újra megtetted. Nézz magadra: ugyanott vagy már megint. Ismét bűntől szennyes a kezed. Hiábavalóak voltak az elhatározásaid, a kéréseid, a szüntelen fogadalmak mind. Újfent ott jártál, ahol nem kellett volna. Már megint megfürödtél a vétkek nagy tengerében – ráadásul még jól is esett. Ismét ott kalandoztál az interneten, ahol tudod jól, hogy nem kellett volna. Ezeregyszerre követted el ugyanazt a hibát. Most se tudtad megállni, hogy ne szólj neki vissza, ugye? Muszáj volt újból veszekedned vele? Most komolyan – te nevezed magad keresztyénnek? Te beszélsz másoknak, te okítod őket? Ma is egy újabb napod telt el szinte úgy, hogy semmi érdemlegeset nem tettél – a héten harmadjára. Elestél. Elbuktál. Megint. Újra. Ismét. Újból. Még egyszer. Már milliomodik alkalommal forog ugyanaz a lemez. Sőt, nemrég vettél úrvacsorát, s máris meggyalázod, semmibe veszed, megszentségteleníted Krisztust? Nem, így nem mehetsz oda elé. Ugye nem gondolod, hogy ebben az állapotban szívesen fogad? Öt perccel ezelőtt még a sárban fetrengtél – ilyen mocskosan nem állhatsz a Szent Isten elé! Előbb meg kell mosakodnod szépen, letisztogatni magad, s majd… Talán holnap. Majd, ha már eléggé megbántad azt, amit tettél. Addig semmiképp!

olvasás folytatása

A legkárosabb bűn

kutyas-kep [180135]

Tudjuk, hogy Isten kegyelmes és minden bűnt megbocsát: ilyen értelemben a szemében minden bűn egyenlő. Abban viszont nagy különbségek vannak, hogy az egyes bűnökkel mennyire ártunk embertársainknak. A kapzsisággal például legtöbbször csak saját magunknak okozunk problémákat hosszú távon, míg a házasságtörő ember egy egész családot tehet tönkre.

olvasás folytatása

10 újabb tanács az ördögtől

(Az első részt itt találod)

C.S. Lewis Csűrcsavar levelei c. könyve alapján. (Folytatás)

A most következő sorokat olvasva próbáljuk meg „alulnézetből”, az ördög, a kísértő szemszögéből megvizsgálni az életünket! Erre invitál bennünket C. S. Lewis könyve, melyben Csűrcsavar, egy ördögfióka, unokaöccsét, az „újonc kísértőt” oktatja arra, hogyan kell bűnre csábítani kísértett emberét. Közben tartsuk szem előtt az író meglátását, miszerint az ördöggel kapcsolatban kétféle tévedésbe szoktunk esni: az egyik, ha nem hiszünk létezésében, a másik, ha túl sok érdeklődést tanúsítunk iránta. Mi magunk kerüljük el mindkét tévedést. Használjuk ezeket az ördögi tanácsokat önvizsgálatra és arra, hogy legközelebb felkészülten, Isten fegyverzetét magunkra öltve állhassunk ellen a gonosznak.

 Drága kísértő öcsém!

  1. Még nincs veszve minden, ha kísértett embered foglalkozik a személyes hitével. Sőt, ha eléred, hogy saját lelki világával való törődés közben megfeledkezzen Istenről és embertársairól, nyert ügyed van.

01 [82986]

olvasás folytatása

Az utolsó bűnevő

Úgy tűnik, rácuppantam Francine Rivers írásaira. Korábban már írtam nektek a Megváltó szeretet című könyvéről, és szívem szerint nagyon tudom ajánlani Rendíthetetlenül c. könyvét is, a Kegyelem vonala sorozat Ruthról szóló kötetét. Amellett, hogy az írónő tényleg művészi módon tudja megmozgatni az ember lelkét és elméjét, Az utolsó bűnevő című könyv egy olyan témát hoz, amellyel szerintem elég sokan azonosulni tudunk.

bunevo [68809]

olvasás folytatása

Bűn és bűnhődés

Futótűzként terjedve egyre több országban válik legálissá a gyilkosság. Világszerte gyilkosok klubjai alakulnak, melyekhez bárki csatlakozhat. Egyszerre több helyszínen is szerveznek gyilkos felvonulásokat azt hirdetve, hogy az öldöklés mennyire felszabadító tevékenység és egyértelmű megoldása a globális népességrobbanásnak. A kereskedelmi csatornák fő műsoridőben bemutatott show-műsoraiban megismerhetjük a Nobel-díjas fizikust, az elismert költőt és a világszerte híres celebet, akik végre nyíltan beszélnek eddig titkolt gyilkos életmódjukról. Könnyeikkel küszködve mondják el, mennyire boldogok, hogy végre önfeledten élhetik az életüket, és ezentúl senki nem fogja üldözni őket ösztöneik miatt – sőt, már népes rajongótáborral is rendelkeznek a közösségi portálokon. A vallásosak azonban vitáznak. Egyre inkább teret hódít a nézet, miszerint Jézus a gyilkosokat is szereti. Fogyóban vannak azok a bigott keresztyének, akik vallják, hogy Isten gyűlöli a gyilkosságot. Felfoghatatlan, hogy egyesek mennyire nem képesek haladni a korral! Hiszen a gyilkosság az egyik legjobb és legérdekesebb módja a szabadidőnk aktív eltöltésének…

Kedves TeSó, vajon mikor jön el az ideje egy ehhez hasonló szenzációnak? Persze, most olvasva mindezt azt gondolod, hogy ilyen sosem lesz. A gyilkosság a világ minden országában komoly büntetéssel sújtandó bűncselekmény. Ám ha a fentieket a homoszexuálisokkal kapcsolatban olvasnánk, akkor egészen más megvilágításba kerülne a helyzet. Jó, jó, hát az ember hadd éljen már azzal párkapcsolatban, akivel szeretne! Demokrácia van meg szabadság, és különben is tiszteljük egymást annyira, hogy egymás hálószobatitkait nem fejtegetjük! Miért bánt az egyeseket, ha két férfi akar nevelni egy gyermeket, esetleg két nő (vagy három) hivatalosan is bejegyzett élettársi kapcsolatban szeretne élni? Nincs ezzel semmi gond. A gyilkosság az más tészta!

pride2

olvasás folytatása