boldogság címkével jelölt bejegyzések

Boldogság, te csalfa…

„De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” (Mt 6,33)

Azt hiszem, ez az egyik leggyönyörűbb és legigazabb igevers a Bibliában – és mi rendszeresen félreértjük vagy leredukáljuk…

Nekem ezt mindig úgy magyarázták, és én magamtól is úgy értelmeztem, hogy ha megvan Jézus és a megtérés, akkor kapod a tartozékokat is: boldog élet, misszió, szerelem, célok, státusz. Térj meg, és az egész életed – továbbra is a régi materialista, világi értelemben véve – egyszer csak helyrejön. Bámm!

Mennyire paradox, kitekert, emberi. Azt hiteti el veled, hogy „ha megismered Isten országát”, akkor majd pont az életednek az a része fog megjavulni, amire most is koncentrálsz – helytelenül, mert abban Ő pont nincs benne.

Így az a rész sem stimmel, hogy megismerni az országát, és az sem, hogy mi adatik meg ráadásul.

olvasás folytatása

„Isten szeretet”

3c7375330de20a12173f71645ba3da9c
Kedves Olvasó!

Csak azt szeretném elmondani, hogy Isten szeret téged.

Persze kicsit bugyutának hathat ez a dolog, de nem ismerlek, nem tudom, milyen az életed, fogalmam sincs, hogy mik a küzdelmeid, és nem is azért írok, hogy kioktassalak. Azért írom pont ezt neked, mert szeretném, ha éreznéd. Persze még mindig fogalmam sincs, hogy ki vagy, de most már úgy gondolok rád, mint akit Isten szeret. Ezért leülnék veled beszélgetni kicsit, talán kávéznánk vagy teáznánk. Biztos azt kérdezném: milyen érzés neked, hogy Isten szeret téged? Azt remélném, hogy elmondod: biztonságban érzed magad, ez a szeretet ad neked önbizalmat az élethez, ez a szeretet határozza meg a kapcsolataidat, hogy enélkül a szeretet nélkül te nem tudsz élni és nem is akarsz. Ebben a szeretetben növekszel, viszonyulsz másokhoz, hozod meg a döntéseid a mindennapokban. Azt érzed, hogy értékes vagy Istennek, és örülsz, hogy ez értelmet ad az életednek.

olvasás folytatása

Megelőlegezett boldogság

spring-park-sunlight-forest

Sokáig tartott a tél, elegünk van már a sötétségből, a hosszú éjszakákból. A hibernált természet és a mi sokszor fagyos lelkünk úgy vágyik már a tavaszra…

Tegnap kisütött a nap. Olyan volt látni az áradó fényt, mintha nyári kánikulában nyújtott volna valaki egy pohár hideg vizet nekem.

Táncóra. Tanterem. Kora délutáni órák. Felfigyeltem egy hatéves kislányra, aki táncfoglalkozás közben a beszűrődő napsugarakat akarta megérinteni. Becsukott szemmel próbált fel-felszökkenve megmarkolni egy-egy sugárnyalábot. Közben pedig mosolyogott.

olvasás folytatása

Boldogságrecept

Forrás: pinterest.com, készítette: Sabine Weiss
Forrás: pinterest.com, készítette: Sabine Weiss

Ha csak egyetlen kívánságod lehetne egy jó tündértől, mi lenne az? Siker, gazdagság, hosszú élet, egészség, szerelem? Talán egyik sem ezek közül, hiszen még hosszasan lehetne folytatni a sort. Legvalószínűbb azonban, hogy a boldogságra szavazol. Mert mit ér például a szerelem boldogság nélkül? Vagy akár a hosszú élet, ha keserű? Mit ér a pénz, ha nem boldogít?

olvasás folytatása

Maybe different…

11301563_10203991624210297_1252239865_n

Azt hiszed, hogy nem vagy elég, hogy megbuktál az élet-játékban, mert nem megy úgy, mint másoknak. Mert kevesebbet tudsz felmutatni, mert halkabban nevetsz, mert már kisebbet álmodsz, mert nem találod a sikereidet, mert nem érzed, hogy különleges lennél. Azt hiszed, hogy te már nem élsz, csak túlélsz. Néha azt hiszed, hogy alkalmatlan vagy a boldogságra. Néha nem is tudod, mit érzel, csak rád borul valami, és nem tudsz menekülni alóla hetekig, s akkor megint azt hiszed, hogy benned van a hiba.

Pedig:

olvasás folytatása