akarat címkével jelölt bejegyzések

Akarom

„Tüzet is akartam
rakni az erdőben:
nyulacska ne fázzék,
őzike ne fázzék, –
hiába, hiába!
Gyujtófám kilobbant
és a tűz nem akart
gyúlni az erdőben.”

Dsida Jenő – Egyszerű vers a kegyelemről

Gods-will-v-my-will.0012 [261913]

Akartam. Hogy legyen még nyár, pihenés, mosolygó napsugár, szabadba csalogató idő.
De egy ködös hajnalon, amikor a pulóverem kötésén átsziszegett a hideg, megértettem: Isten kegyelmére vagyunk bízva. Óvnunk kell törékeny életünket a készülő fagytól, mert a napsütéses hetek nem tartanak egész évben.

Akartam. Hogy a gyógyulás egyszerű legyen. Beveszek egy-két tablettát, imádkozom, és akkor pár nap alatt elindul a változás. De Isten úgy akarja, hogy ne lássam előre, hogy meddig, csak bízzam magam az Ő kegyelmére.

olvasás folytatása

Isten akarata? (2. rész)

(Az 1. rész elolvasásához kattints ide)

0764ad4319755fa2c35a51bd5624a0a1 (1)

Az isteni vezetés lényege az, hogy ismerjük Istent és bízzunk benne. Nem fogja megmondani, hogy mit tegyünk, de segít. Minden döntésünk meghozatalakor bízzunk Benne! Bízzunk abban, hogy Ő velünk van. Akkor sem hagy el, ha rosszul döntünk. Bármi történik, Ő a legfontosabb. Legyen fontosabb annál, amit akarunk. „De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (Mt 6,33). Sosem leszünk teljesen biztosak a döntésünkben, de bízzunk az Úrban! Isten velünk van és vezet. „… és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját” (Jn 10,3-4). Jézus megígéri, hogy vezet minket. Fogjuk hallani az Ő hangját.
„Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!” (Zsolt 46,11)

olvasás folytatása