5. nap

„Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” (Ef 5,14b)

Istenem, nagy dolgot kérek tőled. Kárpátalján te már megmutattad, hogy létezik olyan, hogy egy egész városban, egy egész országban vagy régióban a Szentlélek egyszerre szólít meg sokakat, és lelki ébredés van. Intenzív, örömteli, harsány, áldásokkal teli, és a világ számára is látványos. Nem akarom elképzelhetetlennek tartani, hogy ismét lehet itt, ahol élek, ezreket megmozgató ébredés. Hiszem, hogy a Te Lelked által ez megtörténhet, és kérlek, hogy ebben hadd legyek én is a hasznodra.

Most, hogy a kirakatokat mindenhol karácsonyi fények díszítik, már állnak a feldíszített fák és szólnak az ünnepi zenék, azok is szembesülnek a karácsony lényegével, akik egész évben igyekeznek kerülni Téged, igyekeznek elhessegetni, elodázni azokat a kérdéseket, amelyek talán legbelül foglalkoztatnák őket. A világ keletkezéséről, a halálról és ami utána van… Most, hogy van apropóm, van okom szóba hozni Téged, és hogy ki vagy Te az én életemben, adj nekem bátorságot ehhez a bizonyságtételhez. És adj bölcsességet, alázatot is. Vagy inkább: beszélj TE helyettem…

Uram, hadd legyen idén minden rádióból vagy élőben hangzó karácsonyi éneken, minden betlehemes játékon, adventi gyertyagyújtó programon, jótékonysági akción a Te áldásod, hadd hordozzák és terjesszék ezek az evangéliumot. Adj, kérlek, halló füleket és nyitott szíveket is! Sokaknak, Uram – mindenkinek! És kérlek, használj engem is, hogy hadd tudjak rólad én is – minden adventi készülődésemmel – jól bizonyságot tenni.

Én hiszem, hogy az ébredés a Te akaratod is. És hiszem, hogy ereje van az ezért együtt elmondott imádságnak. Hallgass meg, kérlek. Ámen.

← Vissza a naptárba

Facebook kommentekSzólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

A szerzőről:

5 szóban rólam: keresztyén, feleség, PhD-hallgató, tanársegéd, blogger.
5 munka, amit rendszeresen végzek: egyetemi oktatás, tudományos kutatás, tárlatvezetés egy galériában, blogolás, design-munkák.
5 szóban az életfilozófiám: Szeretnék minden nap jobb lenni.
5 hely, ahol otthon vagyok: Beregszász, Debrecen, Newport, Beregrákos, Csongor.
5 tulajdonságom: lelkes, vidám, aggodalmaskodó, türelmetlen, tudatos.
5 dolog, amit szeretek:  amerikai late night show-k, futás, self-help könyvek, kávé, utazás.
5 dolog, ami fontos nekem: Isten, család, Kárpátalja, a fejlődés, a TeSó blog.