2. nap

„Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” (Ef 5,14b)

Uram, dicsőítelek és magasztallak, mert te vagy a világosság. Köszönöm, hogy te fényt derítesz az elrejtett dolgokra, átvilágítasz Igéddel és megtisztítasz bűneimtől. Köszönöm mindazt, amit eddig is megmutattál nekem, kérlek vezess ebben az adventben tovább a hit útján. Eléd viszem a dolgaimat, amiket szeretnék sötétben tartani: …

Uram, adj szabadulást! Kérlek magamért és azokért, akik sötétségben, fájdalomban és gyászban élnek. Kérlek, Te légy vigasztalójuk és vezesd ki őket a fényre. Emeld fel a szegényt, az árvát, az elhagyottat. Légy ott a mélynyomorban is, Uram. Hadd hozzam név szerint is Eléd ismerőseimet, akik sötét helyzetben vannak:

Könyörgöm azokért is, Uram, akik lelki sötétségben járnak és még nem ismerték fel a Te istenségedet. Kérlek, légy ott azokkal, akik nélküled szeretnének készülni és ünnepelni. Te ragadd meg azok szívét, akik csupán le szeretnék tudni az imádságot és az igehallgatást. Adj élő hitet nyugdíjasnak és fiatalnak egyaránt. Uram a Te örömhíred hadd nyissa fel a lelki sötétségben élők szemét!

Név szerint is juttasd eszembe őket, hogy könyörögjek értük: …

Jöjj, Jézus és ébreszd fel, támaszd fel hitünket!

← Vissza a naptárba

Facebook kommentekSzólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

A szerzőről:

laszoliMagamról szeretnék írni, túl az életrajzomon és életutamon. Arról, aki csak én vagyok. Azonban falba ütközöm, két kérdésbe, amikről nem én pattanok vissza először.
„Az vagyok valóban, aminek mondanak?
Vagy csak az, aminek magamat ismerem?”
Amíg nem tudom megválaszolni a kérdést, három pont köré állítom a gondolataimat.
Aki még nem voltam: tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, kipihent ember, mindentudó, nagytiszteletű úr, papbácsi
Aki már nem vagyok: dobozon belül gondolkodó, progresszív fundamentalista, beregszászi gimis, szerelmet kereső, szorongó, passzív agresszív, naiv.
Akivé válni szeretnék: élni és örülni tudó ember, közösségépítő, házas, megbízható, együttérző, bibliaolvasó, motiváló
Tarts velem, ismerjük meg együtt magunkat a kommunikációban!