1. nap – december 1.

„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.” (Máté 5,17)

Advent. Ismét advent. Ünnepvárás, ünneptartás. Mindenki átérzi a terhet: mi lesz, ha rosszul készülök? Ha miattam nem lesz ünnepe a családomnak?

A jó hír ma az, hogy a mi adventünk (várakozásunk) valóban Annak a kezében van, aki betöltötte a törvényt értünk. Várhatta volna az Atya, hogy a kiválasztott nép betöltse a törvényt, de nem tette. Ezért küldte el az Egyszülöttet, akiben egyszerre lett igaz, hogy a bűn zsoldja a halál, amit Ő elszenvedett, az élet, üdvösség pedig kegyelmi ajándék Jézus Krisztusban (Róm 6,23) .

Jézus Krisztusban – egyedül Őbenne találsz nyugalmat, vigasztalást, erőt és ünnepet advent idejében. Legyen Ő az, Akire nézve meghozod döntéseidet és ragaszkodsz az Atya útmutatásához nap mint nap.

Laskoti Zoltán

← Vissza a naptárba

Facebook kommentekSzólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

A szerzőről:

laszoliMagamról szeretnék írni, túl az életrajzomon és életutamon. Arról, aki csak én vagyok. Azonban falba ütközöm, két kérdésbe, amikről nem én pattanok vissza először.
„Az vagyok valóban, aminek mondanak?
Vagy csak az, aminek magamat ismerem?”
Amíg nem tudom megválaszolni a kérdést, három pont köré állítom a gondolataimat.
Aki még nem voltam: tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, kipihent ember, mindentudó, nagytiszteletű úr, papbácsi
Aki már nem vagyok: dobozon belül gondolkodó, progresszív fundamentalista, beregszászi gimis, szerelmet kereső, szorongó, passzív agresszív, naiv.
Akivé válni szeretnék: élni és örülni tudó ember, közösségépítő, házas, megbízható, együttérző, bibliaolvasó, motiváló
Tarts velem, ismerjük meg együtt magunkat a kommunikációban!