283668_414222325_big

Játékra hívlak! Ne olvasd el az egész írást egyszerre, haladj velem lépésről lépésre, és csak akkor menj tovább, ha végeztél az adott feladattal!

Írd le egy lapra a lelkészed nevét (ha több is van, írd le mindegyiket), majd mellé az öt legjellemzőbb tulajdonságát!

Most írj le öt dolgot, amivel jellemezni tudnád a gyülekezetedet! Ne válogasd a szavakat, azokat írd le, amik legelőször eszedbe jutnak!

Nézd meg miket írtál!

Pozitív vagy negatív jellemzők? Melyikből van több?

És még egy kérdés:

Mennyit szoktál imádkozni értük?

Megdöbbentő, hogy mennyi mindenért nem jut eszünkbe imádkozni, pedig nagyon is kellene.

Kihívás: Imádkozz ma a gyülekezetedért és lelkipásztorodért, akire Isten az igehirdetés szolgálatát bízta. Emlékezz: a papjával perlekedő népen nem lehet Isten áldása!

Írd meg kommentben, hogy mi az, amiért szerinted mindenképpen jó lenne imádkozni a gyülekezeteinkkel, lelkészeinkkel kapcsolatban!

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

3 hozzászólás

  1. Homoki Gyula

    És valóban, 5-ből 2 negatív lett. Köszi Timi az eszméltető játékot. Szerintem leginkább elkötelezett, átadott életű, munkára kész munkásra lenne leginkább szükség a gyülekezeteinkbe. Túl sok van a lelkészek vállán. S nem is csoda, hogy a túl sok a minőség rovására is megy. Több munkásra lenne szükség, hogy a lelkiPÁSZTOR valóban a lelki pásztorolással foglalkozzon, az igehirdetéssel, s az arra való alapos felkészüléssel. Én ma munkásokért imádkozom…

  2. Én a lelkészek hitéért, hogy nekik is legyen lehetőségük (idejük v másokon keresztül) táplálkozni. Ne csak „munkahelyi kötelezettség” legyen a felkészülés az igehirdetésekre, hanem az ige szavaival élve „Aki mást felüdít, maga is felüdül”, valóban fel tudjanak töltekezni. A munkatársak vegyék észre, ha a lelkészeknek segítségre,biztatásra van szükségük és támogassák őket.

  3. Olvastam nemrég egy imádságot. Megdöbbentő volt szembesülnöm azzal, hogy mennyi mindenért nem jut eszembe imádkozni, pedig nagyon is kellene:

    “Imádkozom Atyám az én gyülekezetemért, amelynek tagjául hívtál engem. Keresem céljaidat és tanácsodat ennél a rendelésnél is. Segíts engem, hogy példaadóan forgolódjam ebben a gyülekezetben. Hallgassam alázatosan és szomjasan a beoltott Igét, és ne csak hallgatója, hanem megtartója is legyek annak. Hordozzam hűségesen a szentek terheit, és ne vonjam el oltárodtól munkám zsengéjét, a dicsőségedre a tizedet. Vegyem fel alázatosan fenyítékét és tudjam megtagadni magam, ha a gyengébb hitűeket miattam botránkozás fenyegetné.
    Hirdettesd a Te szent evangéliumodat tisztán és elegyítetlenül, és áldd meg azt, aki nevedben szól, hogy életével üssön pecsétet beszédjére. Tedd fogékonnyá a szíveket az Ige hallgatására, és ne engedd, hogy emberi bölcsesség hitető beszédét, vagy hiú szépségek káprázatát keressék abban az Igében, amely mindennap megáll és örökre igaz és ámen marad.
    Hulljon az elhintett mag jó földbe, és hozzon gazdag aratást, Szent Lelked védje azt kísértésektől, ragadozásoktól, árnyékolja be a nap heve ellen, és permetezzen rá égi harmatot. Teremjenek itt közöttünk és általunk a kevesen való hűségesek hősies csodái, s mindez ne legyen más, mint Neked tetsző kedves áldozat, amelyben a gyülekezet, és köztük én is testünket-lelkünket égő áldozatul, mint okos tiszteletünket bemutatjuk.
    Támassz e gyülekezetben hűséges és bölcs elöljárókat, világosítsd meg értelmüket, hogy a Te Igéd szerint szolgáljanak Neked, és pásztoroljanak minket, és tanácsukra, valamint példaadásukra ékesen és jó renddel menjenek mindenek.
    Könyörgök Hozzád mindazokért a dolgokért, amelyeket Lelked teremt nagy céljaid szolgálatára, akár hitetleneket hódítja, akár kicsinyeket oktatja, szegényeket, árvákat gyámolítja, betegeket ápolja, és az elesetteket támogatja. Imádkozom gyülekezetem minden missziói munkájáért és munkásaiért. Áldd meg iskoláinkat, és növeld a Te kicsinyeidet magad számára tejnek italával. Vigyázzon szemed épületeinkre, parancsolj felőlük az időnek, hogy ártalom nélkül menjenek el felettük. Lakozzék békesség a mi házainkban és csöndesség a mi tornyainkban, hogy lássák az emberek a mi jó cselekedeteinket és dicsőítsenek Téged, egyedül imádandó és örökkön-örökké dicsérendő Istent. Ámen” (Szloboda József)

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .