ima

Nem mindenki csinálja ezeket, lehet, hogy van olyan, amit egyedül én csináltam már valaha, mindenesetre következzen 10 elég buta szokás egy kereszténytől, tőlem  😀

  1. Extra pontosan imádkozni, ha valami fontosról van szó

Lehet, hogy ez pont arra példa, ami senki másra nem igaz, de ha valami igazán fontosért imádkozom, akkor szeretem nagyon pontosan megfogalmazni az imádságom, nehogy Isten félreértse. Vagy mondjuk, többször elismétlem. Ez nem olyan nagy baj szerintem, csak maga az ötlet butaság, hogy Isten esetleg félreérti, hogy mire gondoltam.

  1. Lecsekkolni, hogy a kedvenc sztárjaim keresztyének-e

Vannak olyanok, akik következetesen csak olyan zenét hallgatnak, amelyet keresztények csinálnak. Na, nem róluk beszélek. Hanem arra gondolok, amikor megguglizzuk például az új kedvenc sorozatunk főhősét, és nagyon örülünk, ha kiderül, hogy ő is „benne van a klubban”. Talán mert már előre örülünk, hogy majd a mennyországban találkozhatunk.

  1. A prédikációból csak azt az egy dolgot megjegyezni, ami hibásan hangzott el

Néha nagyon szeretjük, ha mi jobban tudjuk a dolgokat, mint akit hallgatunk. És ha véletlenül valami apróságban téved, vagy valamit rosszul mond, alig várjuk, hogy az istentisztelet végén valakinek elmondhassuk, hogy mi milyen okosak vagyunk.

  1. Versenyezni azon, hogy kinek jobb sztori a megtérése

Az én sztorim nem valami érdekes, és nem is nagyon szeretem elmondani, mert akkor buknék ugyebár. Egyébként, ha valaki nem tudná, minél extrémebb a történet, annál jobb.

  1. Jó jegyért imádkozni, de nem tanulni

Sajnos ezt nem csak tanulásnál szoktuk tenni. Nem is magyaráznám túl. Not cool.

yolo

  1. Régies szavakkal imádkozni

Erről már sokan beszéltek, de tényleg, én sem értem, miért kellene úgy imádkozni, ahogy a Károli fordításban olvastuk? Ha a természetes hangnemében hallok valakit imádkozni, az egyébként sokkal őszintébbnek is hangzik.

  1. Versenyezni azon, hogy ki szolgál többet

Ebben a versenyben is veszteni szoktam. De amúgy minden tiszteletem a nyerteseknek.

  1. Azt hinni, hogy mindent tudunk

És ezért vitatkozni, ítélkezni, bunkó kommenteket írogatni. Jajj.

  1. Kitalált történeteket igazként mesélni el

„Van egy igaz történetet egy fiúról, aki…” Tényleg? Igaz? Akkor mondj már pár konkrétumot is róla… Nem baj, ha példázatokkal tanítunk, ha jól hangzó történetekkel próbálunk rávilágítani valami fontosra, csak ha nem vagyunk benne biztosak, akkor ne mondjuk már, hogy igaz. Mert néha annyira nyilvánvaló, hogy nem igaz, és akkor mindenki úgy érzi, hülyének nézik.

  1. Másképp viselkedni keresztyének között, mint egyébként

Hát, lehet, hogy ezt nem is lehet másképp csinálni, nyilván kicsit mindenkivel másképp viselkedünk. De a feltűnően különböző azért gyanús, nem?

Molnár-Kovács Dorka

4 hozzászólás

  1. Papp Adrien

    Nekem az első pont volt gyermekkorom kedvenc szokása. Volt hogy elalvásig mormoltam ugyanazt a rövid mondatot 🙂

  2. Barta Gyöngyi

    No ezek egy nagy része nálam is meg volt 🙁 De milyen érdekes,most gondolom csak végig,hogy most ezek már végleg a múltéi,avagy van-e még ami előfordul mostanság is,mert ha ez jelen időben is igazak volnának,akkor egy helyben kellene toporognom……….

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .